Elon Musk visade på makten i sociala medier när han på måndagen twittrade ut ett emddelande som ökade Teslas börsvärde med 8,2 miljarder.
Elon Musk visade på makten i sociala medier när han på måndagen twittrade ut ett emddelande som ökade Teslas börsvärde med 8,2 miljarder.

Elbilstillverkaren Teslas ägare Elon Musk vet hur man använder sociala medier. Med en enda tweet fick han företagets börsvärde att öka med 8,2 miljarder.

Entreprenören och miljardären Elon Musk, som bland annat äger rymdföretget SpaceX och elbilstillverkaren Tesla, illustrerade på måndagen makten i sociala medier.  Den 43-årige affärsmannen twittrade då ut ett meddelande om att Tesla Motors 30 april skulle lansera en ny produkt som inte var en bil, skriver The independent.

Det vaga twittermeddelandet visade sig vara tillräckligt för att ge en rejäl skjuts i företagets börskurs.  Aktien ökade med fyra procent under måndagen från 181,5 dollar till 192,25. Enligt The independent ökade Teslas totala börsvärde på måndagen med smått otroliga 900 miljoner dollar, motsvarande 8,2 miljarder svenska kronor, som ett resultat av Musks tweet.

Exakt vilken nyhet det är som Tesla kommer att lansera 30 april är ännu oklart. Men enligt The independent har Elon Musk tidigare berättat att man arbetar på ett nytt batteri som skall användas för att förse hus med elektricitet. Därför spekulerar många om att det är just detta som Musk hänvisade till i sin inflytelserika tweet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset