En av platserna där Roosh följare inbjöds till var Medborgarplatsen i Stockholm.
En av platserna där Roosh följare inbjöds till var Medborgarplatsen i Stockholm.

En hårt kritiserad antifeministisk bloggare som anklagas för att förespråka våldtäkt har planerat att hålla möten runtom i världen, däribland Medborgarplatsen i Stockholm. Nu ställer han in mötena, enligt ett uttalande på hemsidan.

Roosh V heter egentligen Daryush Valizadeh. Han är en amerikansk författare och bloggare som fått stor uppmärksamhet för sina antifeministiska åsikter och böcker med metoder för att ragga på tjejer.

Inom ramen för hans organisation Return of kings planerade han att hålla möten runtom i världen på lördag – för att samla "maskulina heterosexuella män" som vill träffas och umgås. En av mötesplatserna var Medborgarplatsen i Stockholm.

►LÄS MER: Skrev att våldtäkt borde bli lagligt – nu planerar han möte i Stockholm

Roosh har anklagats för att förespråka våldtäkt, men hävdar själv att han blivit missuppfattad och att det kritiserade blogginlägget "How to stop rape" var satiriskt.

Upplägget på mötena var att få anhängarna att träffas på ett stort antal platser i olika länder klockan 20 lokal tid. Roosh själv skulle aldrig komma till Stockholm, ett missförstånd som fått spridning i sociala medier.

Efter omfattande protester ställs nu samtliga möten in. I ett uttalande skriver Roosh:

"Jag kan inte längre garantera säkerheten eller privatheten hos männen som vill delta 6 februari, särskilt då de flesta av mötena inte kan göras till privata tillställningar i tid. Det kommer inte att hålls några officiella Return of kings-möten, även om jag inte kan hindra män som vill fortsätta med planerna i privata grupper. Listan över platser har raderats. Jag ber om ursäkt till alla anhängar som är besvikna på mitt beslut."

►LÄS MER: Övergreppsanklagad "dejtingcoach" kastas ut från Australien

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset