Polisen tog mannens bil i beslag efter olyckan som visar en skada vid ena framhjulet.
Polisen tog mannens bil i beslag efter olyckan som visar en skada vid ena framhjulet.

En 22-årig man har dömts till mordförsök efter att han försökt köra på sitt ex med bilen. Han missade henne - en tioårig pojke kom i vägen i stället.

Händelsen inträffade i juli, då den 21-åriga kvinnan hade varit och handlat med två pojkar och kom ut ur butiken på Nobelvägen i Malmö.

I samma ögonblick kom hennes 22-åriga expojkvän förbi i en bil. Han tryckte på gaspedalen och körde upp på trottoaren, skriver Kvällsposten som var först med denna nyhet. På andra sidan vägen stod mamman till en av pojkarna och skrek när hon såg vad som höll på att hända.

Pojkarna och den 21-åriga kvinnan sökte skydd mot bilen i entrén på intilliggande thairestaurang. I sista sekund hann kvinnan rycka åt sig den tioårige pojken som gått längst ut på trottoaren. Hans vänstra fot träffades av bilen, men han klarade sig i övrigt undan med blåmärken och skrubbsår. Den 22-årige mannen drog sedan i väg och försvann direkt efter händelsen.

► LÄS MER: Pojkvännen hotade lägga ut nakenbilder – flickvännen lejde mördare

Men eftersom kvinnan och pojken känt igen honom anmälde de honom till polisen. Kort därefter greps och häktades mannen för mordförsök. Mannen och kvinna hade ett par dagar tidigare gjort slut efter en sju år lång relation. Efter uppbrottet beskyllde mannen kvinnan för otrohet och skickade hotfulla sms: "Du är en död varelse redan nu". 

Mannen uppger själv att han bara ville skrämma ex-flickvännen och han menar att han haft god kontroll över bilen. Han är frågande till att det ens var en pojke på trottoaren, det skulle han sett, skriver Kvällsposten. Mannen dömdes av Malmö Tingsrätt till sju års fängelse för mordförsök. Han ska även betala skadestånd på 10 000 kronor till den tioårige pojken, skriver Kvällsposten.
 

► LÄS MER: 23-åring drogade sin flickvän – för att kunna spela mer tv-spel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset