Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Fyra månader innan sin villkorliga frigivning våldtog en fånge på en anstalt i Västsverige en medfånge. Nu döms mannen till fängelse i två år och nio månader till, rapporterar GP.

Under torsdagen dömdes en man i 35-årssåldern för sexuellt tvång och våldtäkt till fängelse i två år och nio månader, rapporterar GP.

Våldtäkten ska ha ägt rum tidigare under våren på en anstalt i Västsverige. Den 35-årige mannen ska ha tagit med sig en medfånge in på sitt rum, tagit tag i personens axel och slängt honom i sängen. 35-åringen ska sedan ha tvingat medfången att utföra oralsex på honom under hot om att han skulle misshandlas av de andra fångarna annars.

LÄS MER:Martina, 38, dödade sin mamma: ”Folk tror att jag är psyksjuk”

Tre dagar senare ska 35-åringen ha sökt upp medfången igen, lagt sig på honom för att sedan göra samlagsliknande rörelser mot offret tills han fick utlösning.

35-åringen avtjänade ett treårsstraff för rån, övergrepp i rättssak och olaga frihetsberövande. Våldtäkten ska ha ägt rum bara månader innan 35-åringen villkorliga frigivning. Mannen skulle ha frigetts samma dag som häktningsförhandlingen i målet.

– Det fanns ingen anledning att häkta honom tidigare. Han satt där han satt och skulle inte försvinna någonstans. Plus att vi hade kanske inte fullt ut sannolika skäl, säger Kammaråklagaren Patrik Stintzing till GP.

Mannen ska enligt GP ha uppgett att han och offret hade en sexuell förbindelse, något rätten inte anser är trovärdigt. De menar att mannen ”genom ett visserligen begränsat, men ändå våld och genom hot om våld tvingat målsäganden till sexuell handling”.

LÄS MER: Massi Fritz: Sluta dalta med våldtäktsmän – inför hårdare straff

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Våldtäkt