För ett år sedan skulle en man stjäla diesel från en båt i Lysekil, men misstog avloppstanken för bränsletank och fick i sig avföring. Det berättar polisen båtsamverkan Västra Götaland om i ett hyllat Facebookinlägg.

I ett Facebookinlägg som Polisen Båtsamverkan Västra Götaland publicerade under onsdagen ville de uppmärksamma läsarna på problemet med bränslestölder.

Enligt Polisen skulle en man under förra året ha försökt att slanga diesel från en båt ha misstagit avloppstanken för bränsletank och således fått i sig en massa avföring. Enligt polisen fann mannen som ägde båten spya och en slang bredvid båten.

► LÄS MER: Man försökte ha sex med häst – fick benet avsparkat

”När han sedan tittade på båten så förstod han varför. Dieseltjuven hade inte sugit i bränsletanken utan tagit fel lock och istället för att suga så dieseln skulle börja rinna med hävertprincipen, hade dieseltjuven stoppat ner slangen i avloppstanken och sedan sugit.”, skriver Polisen i Facebookinlägget som delats över 1 000 gånger.

Det kan låta som en skröna eller vandringssägen, men för DN bekräftar Thomas Andersson, chef för Polisen Båtsamverkan Västra Götaland, att händelsen ska ha ägt rum.

– Det var mörkt och han [gärningsmannen] kanske var lite påverkad. När han väl kom på vad det var han fick i sig kom det väl en kaskad, säger han till DN.

► LÄS MER: Man försökte ta sig in till apor på zoo – sa att han var Tarzan

Dieselstölden som gick snett.DET GÄLLER ATT VÄLJA RÄTT LOCK.....Detta utspelade sig för ett år sedan i Lysekil. En b...

Posted by Polisen Båtsamverkan Västra Götaland on  Wednesday, August 19, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott