Bilden är en genrebild och visar inte hunden Ellie.
Bilden är en genrebild och visar inte hunden Ellie.

Yorkshireterriern Ellie skulle ta bort tandsten hos en veterinärklinik i Uppsala län. Men när matte Ann-Charlotte Eriksson kom och hämtade hunden var det inte bara tandsten som försvunnit – utan också 20 tänder.

Det var under tisdagen som Ann-Charlotte Eriksson lämnade Ellie hos en veterinärklinik för att bli av med den sexåriga hundens tandsten. Hon fick då frågan om hon ville bli ringd ifall det var något speciellt med Ellie som hon behövde få reda på, skriver SVT.

Anne-Charlotte svarade ja på frågan, men hörde inte av veterinären på hela dagen.

När hon sedan kom tillbaka till kliniken för att hämta Ellie möttes hon av en hund utan tandsten, men med betydligt färre tänder. Bara sex stycken var kvar efter att hela tjugo tänder hade ryckts ut.

LÄS MER: Nya djurskyddslagen: Så ska djurens rättigheter skärpas – i sex punkter

– Veterinären påstod att Ellie skulle fått blodförgiftning om de inte dragit ut tänderna, säger Ann-Charlotte Eriksson till SVT.

Ann-Charlotte Eriksson ifrågasatte varför hon inte hade blivit ringd innan tänderna drogs ut, men fick då svaret att de bara skulle ringa om det var något speciellt.

Veterinärbesöket ledde till en räkning på drygt 10 000 kronor, nästan dubbelt så mycket som det Ann-Charlotte hade räknat med. Hon berättar också att Ellie varit slö och haft svårt att äta efter behandlingen, men att hunden överlag mår bra.

LÄS MER: Nya siffror: Kraftig ökning av antidepressiva – bland våra husdjur

Den veterinärklinik som behandlade och drog ut Ellies tänder beklagar att djurägaren upplevt att de inte haft någon tydlig kommunikation, men kan inte uttala sig om det enskilda fallet.

– Kan inte gå in på det eftersom vi inte kommenterar enskilda ärenden. Generellt har vi väldigt bra kontakt med våra kunder, men ingen är någonsin perfekt, säger en av de anställda på veterinärkliniken till SVT.

Ann-Charlotte har nu bestridit halva fakturan och anmält veterinärkliniken till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset