Fabrice Souloy. Arkivbild.
Fabrice Souloy. Arkivbild.

Flera hästar hos den franske topptränaren Fabrice Souloy har varit dopade i travlopp i Sverige och Norge.Det bekräftas genom omtestning av nedfrysta dopningsprov.

I dopningsproverna har man funnit det förbjudna ämnet kobolt, som höjer syreupptagningsförmågan.

– Vi är självklart i chock. Tränaren hävdar att grunden till de positiva proverna är ett byte av leverantör av vitamintillskott, säger norrmannen Oskar Eidsaa, delägare till hästen Your Highness, till NTB.

Un Mec d'Heripre var dopad i Elitloppet där hästen kom på tredje plats i finalen. Och två veckor senare var Un Mec d'Heripre trea i norska storloppet Oslo grand prix. Segraren i Oslo grand prix, svenska stoet Your Highness, lämnade också ett positivt dopningsprov efter loppet på Bjerke-banan, liksom sjätteplacerade norska hästen Lionel och Timone E.K som deltog i ett annat lopp.

Souloy bekräftar dopningsmisstankarna till det franska travmediet Paris Turf.

Fabrice Souloy har haft enorma framgångar i sitt hemland de senaste 15 åren. Men framför allt har han radat upp stora segrar i Norden. Många svenska ägare har flyttat sina hästar till Souloy i Frankrike de senaste åren. De flesta med gott resultat.

Svensk Travsport (ST) och Det Norska Travselskap (DNT) håller i dag en gemensam presskonferens i Hästsportens Hus på Solvalla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset