Den här skylten satt på ingången till skolan.
Den här skylten satt på ingången till skolan.

Vid ingången till Handelshögskolan i Stockholm satt det på onsdagen en skylt som illustrerade ett tiggeriförbud. Något som upprörde professorn Mårten Schultz.

Mårten Schultz, professor i civilrätt, tog en bild av förbudsskylten vid lunchtid på onsdagen och lade upp den på Twitter.

– Kontrasten blir så tydlig när det är Handelshögskolan som är svenska kapitalismens högborg, så ser man den där bilden. Det var en anmärkningsvärd kontrast mellan det riktigt rika och det riktigt fattiga, säger han till Metro.

Skylten satt på ingången till Handelshögskolans baksida, enligt Mårten Schultz.

– Det är absolut inte vi som har satt upp den, vi har rivit ner den direkt, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan.

Enligt rektorn ska vaktmästaren inte ha noterat skylten på morgonen så troligtvis har den klistrats upp under förmiddagen.

– Det är absolut ingenting vi står bakom, säger Lars Strannegård.

LÄS MER: Forskare dömer ut tiggeriförbud: "dyrt och ineffektivt"

LÄS MER: Polisen: Irritationen över tiggarna växer hos allmänheten

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset