När Magnus Gallö skulle ta tåget från Uppsala upptäckte han den udda detaljen: ett pendeltåg som lagats med silvertejp.

Pendlaren Magnus Gullö skulle som vanligt ta tåget från Uppsala till Stockholm på fredagsmorgonen. En märklig syn mötte honom när han kastade en blick över perrongen mot SL-pendeln. Fronten var lagad – med silvertejp, som SVT har skrivit om.

– Det är ytterligare ett tecken på att det är på väg utför. Det är inte tillräckligt städat på många ställen, det är slitet invändigt och utvändigt, det är klotter och det är saker som har gått sönder, säger Magnus Gullö till Metro.

Han valde att lägga upp en bil på det ihoptejpade tåget i Facebookgruppen ”Uppsalapendlarna”.

– Det är säkert inte jättefarligt det här. Det är säkert någon som har godkänt det. Men även besiktningspersoner blir väl nednötta av att man inte har möjligheter, säger Magnus Gullö. 

Enligt Niklas Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg, är tågen fullt trafikdugliga.

– Vi använder bara våra nyaste tåg på sträckan mellan Uppsala och Stockholm så tågen är inte sämre där än på andra sträckor, säger han till SVT.

SVT: Brukar ni laga tågen med silvertejp?

– Nej, det brukar vi inte men man ska inte underskatta silvertejp. Om man till exempel har kört på ett djur eller fått en spricka på något annat sätt i plasten så är det bättre att laga tåget tillfälligt med silvertejp än att ställa in det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset