Förra året fick MTR in över 41 000 kronor som ingen lade anspråk på. Nu ges de bort. Montage. Arkivbilder.
Förra året fick MTR in över 41 000 kronor som ingen lade anspråk på. Nu ges de bort. Montage. Arkivbilder.

Slarviga SL-resenärer glömde 41 400 kronor i kollektivtrafiken förra året. Nu skänks pengarna till välgörenhet.

Dagligen glömmer människor allt från pengar till rullstolar på tunnelbananor, bussar och lokalbanor i Stockholm. Att bli av med pengar kan vara irriterande, men nästa gång kan du tänka på att pengarna går till någonting bra.

Varje år skänker nämligen MTR, som sköter hanteringen av hittegods i kollektivtrafiken, de glömda pengar som de fått in under året till Stockholms Stadsmission.

Förra året tappades total 41 414 kronor i kontanter, pengar som nu doneras till Stockholms behövande.  Detta kommer också att kompletteras av intäkter från upphittad elektronik.

–  Datorer och telefoner som inte hämtas ut inom tre månader lämnas nämligen till återvinning och för dem får vi pengar, i fjol runt 25 000 kronor, som också doneras till Stadsmissionen. Det kanske i alla fall kan innebära en liten tröst för de som tappat pengar, att förlusten kommer samhället till nytta på detta sätt, säger Erika Wegener, pressekreterare på MTR

De kläder, barnvagnar, käppar och annat som hittas lokaltrafiken som ingen gör anspråk på skänks till Human Bridge, en del av Läkare utan gränser. Även Västtrafik skänker borttappade föremål till välgörande ändamål. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset