"Slim-Jim" svarar på läsarnas frågor

Jim "Slim-Jim" Roslund

Metros egen tränings- och hälsoexpert Jim "Slim-Jim" Roslund ger veckovisa tips och råd på hur man mår allra bäst. Han tar sig dessutom tid att svara på läsarnas frågor här på metro.se! Ta chansen du också att skicka din fråga till Jim och få svar om hur du kan förbättra din hälsa och träning.

Fråga 1.
Kan man inte få kramp om man äter en halvtimme före ett tungt pass?

Svar: Kramp beror oftast på väldigt låga halter av kalcium och salter i främst musklerna som blivit överarbetade. En större måltid kan inverka då en del av blodet som behövs för musklernas hårda arbete istället flödar till tarmsystemet. När man använder musklerna så minskar dock blodflödet till just tarmsystemet. Risken är nog större att man blir illamående om man äter för kort innan ett pass.
Om du behöver lite extra energi kan du prova med t.ex. en banan och en näve med nötter. Undvik godis och andra sötsaker.

Fråga 2.
Kan man använda salladsdressing som fett för få en bra balans mellan kolhydrater, protein och just fett. Jag är ute efter att bränna fett.
Svar: Färdig salladsdressing som man köper i livsmedelsbutiken är inte ett bra alternativ för att få i sig nyttiga fetter. Gör istället din egen genom att använda olivolja, kallpressad linfröolja, balsamvinäger, vitlök och lite kryddor. Kallpressad linfröolja höjer förbränningen av fett och är dessutom väldigt nyttigt. OBS! Varmpressad Linfröolja är mycket onyttigt och ska undvikas. Läs på etiketten.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset