Samtliga Miami Marlins spelare bar José Fernández nummer (16) i matchen mot New York Mets.
Samtliga Miami Marlins spelare bar José Fernández nummer (16) i matchen mot New York Mets.

Det var första matchen efter båtolyckan som tog basebollspelaren José Fernández liv.Stjärnpitcherns lagkamrater i Miami Marlins besegrade slutspelsjagande New York Mets med 7–3 mitt i känslostormen – och Dee Gordon slog sitt livs slag.

När det var dags för vänsterhänte Dee Gordon att slå i matchens första inning ställde han först upp sig som en högerhänt slagman för att hedra Fernández. Sedan bytte han till sin normala uppställning – och skickade bollen långt upp på läktaren för årets första och den sexåriga MLB-karriärens nionde homerun.

– Jag har aldrig någonsin slagit en boll så långt. Jag sade till killarna: 'Om ni inte tror på gud borde ni börja göra det'. Vi hade hjälp där ute i dag. Jag hoppas att han (Fernández) är lycklig. Jag hoppas att han har det bra för vi älskar honom så mycket, sade Gordon.

28-åringen lät känslorna ta över när han fullbordade sitt varv.

– Han grät när han rundade första basen. Jag grät också. När han nådde "hemplattan" rann tårarna nedför hans kinder. Det gjorde de på mig också. Att få hedra Fernández på det sättet, ställa upp sig som honom och sedan slå en homerun... Det var otroligt, sade Mets catcher Travis d'Arnaud.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset