Roma-spelarna firade vilt efter avancemanget.
Roma-spelarna firade vilt efter avancemanget.

Romas vändning mot Barcelona i Champions League satte inte bara avtryck på fotbollsplanen. I svallvågarna efter skrällen rusade också fotbollsaktien på Milanobörsen, rapporterar TT.

AS Roma stod för en superskräll när laget slog ut den spanska serieledaren Barcelona i Champions Leagues kvartsfinalspel. Trots ett 1-4-underläge från den första matchen kunde Roma vända och vinna med 3-0 i Rom, vilket tog italienarna vidare till semifinal på fler gjorda bortamål.

– Det var otroligt, galet. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Vi gjorde verkligen det som ingen trodde var möjligt, sa anfallaren Edin Dzeko till Viasat.

Och skrällen gav inte bara avtryck på fotbollsplanen. Under förmiddagen rusade fotbollsaktien på Milanobörsen med nästan 20 procent, rapporterar TT.

LÄS MER: Nu avgörs Champions Leagues kvartsfinaler – Metro tippar vinnarna

Roma missade Champions League förra säsongen, och året dessförinnan åkte de ut i åttondelsfinalen. Tidigare den här säsongen vann de sin grupp framför Chelsea, Atletico Madrid och Qarabağ. I åttondelsfinalen slog de ut Sjachtar Donetsk från Ukraina och nu alltså Barcelona i kvartsfinalen.

Semifinalen blir Romas första i turneringen på 34 år.

Semifinalerna lottas på torsdag, klockan 12.00 svensk tid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset