I den nya modellen skulle dagens tre olika zoner för SL-resor omvandlas till en.
I den nya modellen skulle dagens tre olika zoner för SL-resor omvandlas till en.

Landstinget föreslår en enhetstaxa för alla resor inom kollektivtrafiken i Stockholm. Det enligt en ny SL-rapport som Stockholm Direkt tagit del av.

I dag finns det 18 olika priser för enkelbiljetter beroende på hur långt du åker eller inom vilka zoner du reser i Stockholm.

Därför föreslår Storstockholms Lokaltrafik (SL) nu en modell med enhetstaxa, som innebär att alla enkelresor med SL oavsett längd ska kosta lika mycket, skriver Stockholm Direkt.

►LÄS MER: Nu kan du ta reda på hur trångt det är på nästa pendeltåg

I den nya modellen skulle dagens tre olika zoner för SL-resor omvandlas till en. Och med en enhetstaxa med bibehållen rabattstruktur skulle dagens 18 olika priser reduceras till sex priser.

Utöver detta föreslår SL även att den nuvarande giltighetstiden för en enkelbiljett förlängs från 75 minuter till 120 minuter.

►LÄS MER: Sten, 75, upptäckte en buss i SL:s biljettsystem

En enhetstaxa kan dock innebära högre biljettpriser, men än så länge är inget fastlagt och det saknas fortfarande beslut för att genomföra ändringen.

– Vi har inte kommit så långt när det gäller den biten. Det här är bara en delrapport. Taxautredning som helhet ska pågå året ut, säger Mats Ellman, en av personerna bakom utredningen, till Stockholm Direkt. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Trafik