Dele Alli stod för Englands 2-0 mål.
Dele Alli stod för Englands 2-0 mål.

Sveriges herrlandslag har inte tagit sig till en kvartsfinal i VM sedan bronsåret 1994. Men under lördagseftermiddagen slutade resan för Blågult. Detta efter matchen mot England, som slutade 2-0.

England fick en trög matchstart, vilket gav Sverige den första målchansen genom ett skott av Viktor Claesson. Först i artonde minuten kom Englands första läge, ett skott strax utanför bortre stolpen av Harry Kane. Därefter lättade det dock för engelsmännen, som blev mer bekväma i sitt spel.

I 30:e minuten tog England ledningen, på en hörna som nickades in av mittbacken Harry Maguire.

LÄS MER: Så spelar England – och tre spelare Sverige ska se upp för

Sverige befann sig i pressat läge under de sista minuterna av den första halvleken, då England satte anfallspress. Men det svenska försvaret höll. När domaren blåste av för halvtid stod det fortsatt 1-0 till England.

Än var inget förlorat. Sverige hade trots allt gjort fem av sex tidigare VM-mål i andra halvlek.

Blågult startade andra halvlek med att sätta press mot det engelska försvaret. Men Englands målvakt, Jordan Pickford, höll nollan genom bland annat en imponerande räddning med vänsterarmen.

LÄS MER: Häggberg: Sverige skapar dåliga förlorare – och vi skrattar åt dem

I 58:e minuten utökade Englands sin ledning med ett andra mål av offensiva mittfältaren Dele Alli.

Sverige fick till fler målchanser i den andra halvleken, men inget undgick den engelska målvakten. Och efter fem minuters tilläggstid kunde England fira sin seger, med 2-0 mot Sverige.

– Vi möter ett tungt, välorganiserat lag. Hörnmålet i första sätter sig. Sedan har vi tre jättechanser i andra och sätter man inte dem blir det jobbigt. All heder till killarna för insatsen, men det vill sig inte riktigt i dag, sa Janne Andersson till SVT efter matchen.

En besviken Andreas Granqvist stod bredvid för att också lägga en kommentar.

– Det är klart att det känns jobbigt, men samtidigt är jag enormt stolt över det här laget. Vad vi har gjort under en längre period, sa lagkapten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset