”Varför träffar hon ingen?

Varför skulle jag göra det?

Jag upplever att det tisslas och tasslas om huruvida jag träffar någon eller inte. Som svar på frågan: det händer inte mycket på kärleksfronten och jag har inte bråttom heller. Går det att ha bråttom? Nej, skulle nog de flesta svara. Det är väl klart att jag vill träffa någon, det vill väl de flesta, men hittills har det bara inte träffat rätt.

Du är för kräsen.”

Kräsen? Sämsta förklaringen någonsin. Är det jag själv som bestämmer för vem jag ska ha känslor för? För det är väl ändå det kärlek handlar om… eller?

LÄS MER: Här bor flest själva – Pontus, 27, är en av dem

Du är lite fööör självständig.”

Hur kan man vara ”för självständig?” Är det någonsin någon som säger så till en man? ”Du är lite för självständig.” Nej, jag tror inte det. Vi lever på 2000-talet. Vi kvinnor här i Sverige har rösträtt och kan bestämma över våra egna liv. Det finns inget som heter ”för självständig.”

Det finns hur många dejtingsidor som helst…

Och? Jag är inte intresserad och jag har ingen lust att lägga ner tid på att gå igenom alla dessa sidor och träffa alla dessa människor. Jag lägger min tid på något helt annat som är viktigare för MIG.

Vi kan inte bjuda henne på festen, hon kommer vara den enda singeln…

Tack för den. Vi är väl vänner? (tydligen inte) Är ni medvetna om att det är NI som gör ett problem av det, inte jag? Är jag bjuden på fest (eller vad det nu är för tillställning), är det antagligen folk jag känner och då är jag där för att det är FEST och för att man ska umgås. Jag umgås jättegärna med mina vänner och jag har inga problem med att vara social med nya människor. Jag är inte alltid ute efter att ragga på någon eller att ligga med någon. Min hjärna sitter i huvudet, bakom ögonen, ni vet? Inte mellan benen.

LÄS MER: Fem tips till dig som är ofrivilligt singel

”Hon har varit singel väldigt länge. Är hon kanske homosexuell?”
Vad är det som säger att jag är homosexuell, bara för att jag har varit singel länge? Är homosexuella singlar längre än heterosexuella? Då borde bisexuella ha ett sprudlande kärleksliv, eftersom de har mer att välja på?

Det är otroligt vilka konstiga kommentarer jag har fått genom åren och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men jag väljer att skratta. Dels för att det är betydligt roligare att skratta och dels för att de som ”följer strömmen” inte förstår att man faktiskt kan gå andra hållet. Jag måste inte ha pojkvän. Jag måste inte ha flickvän heller. Jag måste faktiskt inte gifta mig och jag måste faktiskt heller sätta några barn till världen. Frågan som lyder ”har du någon sexlust ens?” är också skrattretande. Det är väl skillnad på sexliv och att leva i tvåsamhet? Att få träffa någon och känna ömsesidig kärlek vore helt fantastiskt, men det får bli den dagen och den ”sorgen”.

Till dess: Låt mig vara singel och låt mig få må bra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Singel