Polisen i Huddinge har under den senaste veckan stoppat två kriminella – i helt vanliga trafikkontroller.
Polisen i Huddinge har under den senaste veckan stoppat två kriminella – i helt vanliga trafikkontroller.

Brukar du varna andra för poliskontroller som du själv passerat? Sluta med det. Det vill polisen i Huddinge som har två färska bevis på att det är kriminella som fastnar i trafikkontroller.

”En del påtalar för oss att kriminella inte ”jobbar” under dagtid, något som naturligtvis inte stämmer”, skriver Huddingepolisen på sin Facebooksida. Och de går därför ut med en "favorit i repris" där de uppmanar folk att inte varna för trafikpoliser på vägarna. 

► LÄS MER: Polisen: Varna inte för trafikkontroller

Och som bevis för det berättar polisen om två färska bevis från polisens dagpass under den gångna veckan. Först stoppade de en bil som enligt registren hade en del brister. ”När föraren vevade ner rutan så stank det cannabis. Förutom misstanke om drograttfylleri så ledde detta till en husrannsakan där en större mängd cannabis anträffades, något som sannolikt kommer bedömas som ett grovt narkotikabrott”, skriver polisen i inlägget. 

Vid en annan kontroll stoppades en bil där föraren visade sig vara drogpåverkad och hade ungefär 15 gram amfetamin med sig i bilen. 

► LÄS MER: Fejkpolis stoppade riktig polis – greps

”Av det nu beskrivna så vädjar vi återigen om att inte varna för polisens trafikkontroller - något som vissa anser är för att "sätta dit Svensson. Det är ett påstående som bottnar i okunskap och trångsynthet.”, skriver polisen som påpekar att den som följer regler och lagar brukar få trevliga möten med polisen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset