Johan Mparmpagiannis debattartikel den 5/3 och Cissi Wallins kolumn den 7/3.
Johan Mparmpagiannis debattartikel den 5/3 och Cissi Wallins kolumn den 7/3.

Cissi Wallin skriver att manshat är en naturlig reaktion i Sverige för våldsamheter från alla världens hörn som vi möter via nyheterna. Om man inte klarar av att se nyheterna utan att bli hatisk rekommenderar jag att man låter bli, skriver Johan Mparmpagiannis som svar på Cissi Wallins kolumn.

Denna slutreplik är ett svar på Cissi Wallins kolumn den 7/3 som i sin tur är ett svar på Johan Mparmpagiannis debattartikel den 5/3. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Enligt Cissi Wallin är radikala feminister inget hot mot pojkar och män. I Dala-demokraten 9 mars publicerades en debattartikel med rubriken: ”Hellre fria än fälla – en rättslig diskriminering mot kvinnor”. Avsändaren: en kvinnlig juriststudent. Sug på den karamellen. Jag menar att sådana rättsvidriga åsikter är ett resultat av en allt mer radikal feminism.

Cissi Wallin skriver att manshat är en naturlig reaktion i Sverige för våldsamheter från alla världens hörn som vi möter via nyheterna. Om man inte klarar av att se nyheterna utan att bli hatisk rekommenderar jag att man låter bli. Alla som bedriver hatpropaganda har alltid en motivering till varför just deras hat är berättigat. Att det ska accepteras enbart på grund av kön är precis den typ av diskriminering som den feministiska kampen vänt sig emot från första början. I mina ögon går uttalandet stick i stäv med FN:s stadgar om de mänskliga rättigheterna samt den svenska skolans värdegrund när man så tydligt förespråkar hat mot en grupp baserat på deras kön. Vilka signaler sänder det till våra unga?

Att enbart män skulle vara ett hot mot barn är fel. Statistik visar att kvinnor slår sina barn upp till sex år i ungefär samma utsträckning som män. Varför osynliggöra kvinnors våld i hemmet? Det är ett svek mot barnen.

Johan Mparmpagiannis

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset