Andy Murray vann öppningsmatchen i ATP-slutspelet.
Andy Murray vann öppningsmatchen i ATP-slutspelet.

Några missar – och stundtals lite svajigt spel.Men till slut var det ändå inget snack.Nyblivne världsettan Andy Muarry vann den inledande matchen i tennisens ATP-slutspel utan större problem.– I de avgörande momenten var jag stabil, sade han efter 6–3, 6–2 mot Marin Cilic.

Så sent som för en vecka sedan klev Andy Murray upp på förstaplatsen på tennisen världsrankning. Förväntningarna på britten är därför skyhöga inför ATP-slutspelet hemma i London.

Och i turneringens första match visade 29-åringen att han kan leva med pressen.

Trots några enkla misstag avfärdade Murray Marin Cilic utan att förta sig särledes mycket. Segersiffrorna skrevs till 6–3, 6–2 i en match där Murray var ivrigt påhejad av supportrarna på läktarplats.

– Jag hade ett otroligt stöd. Det är fantastisk atmosfär här. Jag ska fortsätta jobba hårt, sade Murray i segerintervjun.

Cilic fick också ta del av fansens jubel, men inte på grund av sin prestation på banan. Kroaten kom till spel i ett par minst sagt egendomliga shorts, som fick tankarna att fara i väg till Hawaii – vilket gick hem hos publiken.

– Det är något annorlunda. Lite färg skadar ju inte, sade Cilic om de färgglada kortbyxorna.

I gruppens andra match besegrade Kei Nishikori schweizaren Stanislas Wawrinka med 6–2, 6–3. Japanen fick därmed revansch för semifinalförlusten i US Open i september.

– Jag var väldigt stabil och hade självförtroende, sade Nishikori.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset