Arkivbild.
Arkivbild.

Det kraftiga snöfallet har skapat problem på flera håll i landet. På E4 norr om Stockholm inträffade en masskrock med 30–40 inblandade bilar. Samtidigt har flera flyg till och från Arlanda ställts in och flygkaoset fortsätter på kvällen.

Snön orsakar problem på Arlanda flygplats med flera inställda flyg till och från flygplatsen. Ett 40-tal avgångar och lika många ankomster har ställts in under dagen. Det rör sig både om flyg till bland annat Göteborg, Luleå och Sundsvall och utrikesavgångar till Frankfurt, Köpenhamn och Rom. Många andra flyg är försenade med flera timmar. Även flera flyg från Bromma har drabbats.

Många har valt att flyga just i dag då sportlovet börjar på flera håll i landet. Enligt Swedavia går flygen mer normalt under kvällen, även om många är inställda eller försenade även då.

– Just nu har vi ett uppsprickande molntäcke och fint väder, men vi har en del inställda flyg och förseningar. Det är en följdeffekt av förmiddagens snöoväder. Det är många flyg som inte har kommit fram för att gå vidare, säger Swedavias presschef till Hans Uhrus till Metro.

Även på Kalmar flygplats har många flyg blivit kvar kvar på marken och personalen har fått jobba hårt med igensnöade startbanor.

– Vi är ute på banan och kör med allt vi har. Vi har varit igång sedan klockan fem. Det har varit totalkaos, sa flygplatsens driftschef Jonas Björk till SVT Nyheter på morgonen.

LÄS MER: Våren är äntligen här – men behåll vinterjackan på

Vid 11.30-tiden skadades fyra personer i en frontalkrock mellan en personbil och en timmerbil på länsväg 989 i Strömsunds kommun. Två personer som satt fastklämda fick klippas loss och fördes till sjukhus, en av dem med ambulanshelikopter, rapporterar P4 Jämtland.

På morgonen krockade mellan 30 och 40 bilar i en seriekrock på E4 Uppsalavägen vid Häggvik, rapporterar P4 Stockholm.

– Det är massor med bilar inblandade. Räddningstjänst är på väg dit, och det är totalstopp på platsen, sa Patrik Larsson på P4:s trafikredaktion under morgonen.

Båda körfält kunde öppnas vid 11-tiden, men med långa köer till följd. Enligt TT skadades tre personer lindrigt och togs omhand av ambulanspersonal på plats.

Även på E18 i Vallentuna stod trafiken helt still i båda riktningar under morgonen efter en olycka med två personbilar och en långtradare, skriver Vallentuna Nyheter.

Trafikverket varnar för svårt väglag på flera håll i landet. På sin karta märks Uppland, Gotland, Öland och östra Småland ut som de besvärligaste platserna.

LÄS MER: Ovanligt mycket snö på flera håll

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset