Protester mot rasism, kondomsnack och prinsbröllop är några av ingredienserna bakom årets hetaste samtalsämnen.

”Till alla killar som säger att er kuk är för stor för kondomer, sätt er ned!” skrev artisten Zara Larsson under en instagrambild där hon dragit en kondom över benet och skapade årets första snackis. Bilden uppmärksammades på flera stora amerikanska nyhetssajter och hyllades av superstjärnan Nicki Minaj. 

I början av februari blev en film där man ser ett flygplan skrapa i en bro och sedan störta i en flod en global snackis. Flygkraschen fångades på film med hjälp av en dashboard kamera av en bilförare som var på väg att köra över bron i Taiwans huvudstad Taipei när planet kommer störtande. 

Vilken färg ser du? Blå och svart eller vit och guld.

I slutet av februari delades världen upp i två läger på grund av färgerna på en klänning.  Var den blå och svart eller vit och guld? Experter talade om varför vi uppfattade färger på olika sätt och det blev en livlig diskussion på Twitter. Kim Kardashian twittrade att den var vit och guld och Taylor Swift att det var solklart att den var blå och svart.

TT

Prins Carl Philip fick sin Sofia den 13 juni 2015.

I juni var den stora snackisen prinsbröllopet. Under en känslofylld vigsel i Slottskyrkan sa prins Carl Philip och Sofia Hellqvist ja till varandra. Sofia blev prinsessa och var strålande vacker i en klänning från Ida Sjöstedt. Det vackra vädret under bröllopsdagen fick över 400 000 människor att bege sig ut för att se kortegen.  Under bröllopsfesten uppmärksammandes kungens dansmoves som senare under året hyllades med musikvideon ”Dansa som kungen” av gruppen Det Vet Du.

TT

Adam Tensta kritiserade tv4 i Nyhetsmorgon och lämnade sedan programmet i direktsändning.

Adam Tenstas protest mot TV4 engagerade tusentals i mitten av juli. När han gästade nyhetsmorgon reste han sig upp och lämnade programmet i direktsändning efter att han kritiserat kanalen för att de tidigare bjudit in Youtube-profilen och personliga tränaren Louise Andersson Bodin. ”En person som tidigare har uttalat sig rasistiskt och kränkande på sin Youtube-kanal” skrev han i en debattartikel i Aftonbladet.  En del ansåg att det var barnsligt och respektlöst men de flesta tyckte att hans protest var nödvändig för att lyfta ett viktigt ämne. Flera kändisar stöttade Adam Tensta bland annat Malena Ernman och Cissi Wallin Blomberg.

Mycket kritik och tittarrekord blev det för årets julkalender. 

I december väckte årets julkalender ”Tusen år till julafton” med Erik Haag och Lotta Lundgren starka känslor. Föräldrar rasade mot vuxenskönt och ölbjudning men kalendern slog tittarrekord med i genomsnitt 2 375 000 tittare per avsnitt. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset