Teknikjättarna tävlar om att lägga högsta bud på uppstickaren Snapchat. Men samtidigt har företaget dragits in i en barnporrsrättegång.

Getty Images

Evan Spiegel hoppade av college och flyttade tillbaka till sitt föräldrahem för att starta Snapchat. Nu värderas det till miljarder.

Nyligen framkom uppgifter om att Facebook var villigt att betala tre miljarder dollar, motsvarande 20 miljarder svenska kronor, för meddelandetjänsten Snapchat. Nu finns det nya uppgifter om att Google skulle ha höjt detta bud med en miljard dollar.

Det är Om Malik, grundare av teknikbloggen GigaOm, som först twittrade om de nya uppgifterna. Men Snapchat har fortfarande konsekvent tackat nej till alla erbjudanden. Samtidigt har tjänsten nu dragits in i ett åtal om barnporr i kanadensiska Montreal.

Tio ungdomar i tonåren misstänks ha spridit bilder på tjejer mellan 13 och 15 år när de poserat i olika sexuella positioner, skriver New York Post. Enligt tidningen ska de misstänkta ungdomarna ha fått bilderna genom att lura tjejerna att posera och skicka bilder via Snapchat.

Tjänsten har en inbyggd funktion som gör att alla bilder och videor som skickas raderas automatiskt efter att mottagaren sett dem. Det går inte att spara bilderna, men genom att ta en skärmdump på mobilen, eller fotografera av den, går det att kringå denna begränsning i tjänsten.

Om uppgifterna kring åtalet kommer att påverka teknikjättarnas bud på företaget är oklart.
– Om värderingen baseras på integritetsskydd och de misslyckas med att tillhandahålla det kommer företaget tappa användare snabbt – och ännu snabbare än ett företag som inte redan från början lovar hög integritet, säger Larry Chiagouris, marknadsprofessor på Pace University, till New York Post.

Snapchat har inte kommenterat tidningens uppgifter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset