Inom ett par år kommer tonåringen Destiny Nash att förlora synen. Nu samlar hon in pengar för att kunna förverkliga sin högsta önskan – att besöka Disney land i Florida.

Sedan treårsålder har 18-åriga Destiny Nash liv bestått av regelbundna besök hos ögonläkaren Robert Arnold. Hon lider av ögonsjukdomen Retintis Pigmentosa som gör att synen långsamt går förlorad.

– Inom ett par år kommer hon förmodligen att vara helt blind, säger Robert Arnold till KTVA Alaska.

► LÄS MER: Här uppfylls ALS-sjuka kvinnan sista önskan – att få se Rembrandt

I dag har 18-åringen tunnelseende och för KTVA Alaska berättar Destiny Nash om listan med platser som hon vill besöka innan synen går förlorad.

– Det är Florida, Seattle, Kalifornien, New York och Michigan, säger Destiny Nash.

Hennes högsta önskan är att besöka Disney land i Florida och för att förverkliga sina drömmar har Destiny startat en insamling genom Gofundme.com.

► LÄS MER: Linus, 24, ska dö – nu vill vännerna uppfylla hans sista önskan

– Jag är 18 år och är osäker på hur länge jag kommer att ha kvar min syn. Snälla hjälp mig att förverkliga min dröm om att resa i USA, skriver Destiny Nash på sajten.

Hennes mål är att samla ihop 15 000 dollar vilket motsvarar knappt 140 000 kronor. Insamlingen startade för fyra månader sedan och hittills har 103 personer skänkt över 4 000 dollar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa