En mängd misstänkta bedrägerier mot äldre personer har utretts och snart väntas ett åtal som omfattar 60 åtalspunkter. Arkivbild.
En mängd misstänkta bedrägerier mot äldre personer har utretts och snart väntas ett åtal som omfattar 60 åtalspunkter. Arkivbild.

Under nästan ett år misstänks en man i 40-årsåldern ha rest runt i framför allt södra Sverige och lurat äldre personer på pengar.

Ett stort antal misstänkta bedrägerier har utretts och snart väntas ett åtal som omfattar 60 punkter, uppger förundersökningsledare Mikael Larsson, vid polisen, för Blekinge Läns Tidning.

– Det finns personer som specialiserar sig på att lura äldre människor på pengar. Att uppträda som hantverkare är ett av de mönster vi har sett, säger han.

Mannen misstänks ha knackat på hos äldre personer och förklarat att något var fel med elen. Därefter ska mannen ha begärt att få betalt med kort och bett sina offer att knappa in koden på en apparat, skriver Kvällsposten. Genom att lämna tillbaka ett annat kort ska mannen ha fått tillgång till kort och kod och därefter kunnat ta ut kontanter eller göra kortköp.

– Han har varit samarbetsvillig och erkänt en del kan vi säga. Sen förnekar han ju en del med hänvisning till att han inte kommer ihåg, säger Mikael Larsson till Kvällsposten.

– Det finns ett bevisläge som gör att jag kommer väcka åtal, säger kammaråklagare Malin Paulsson till tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset