Från och med första januari nästa år börjar förbudet att gälla.
Från och med första januari nästa år börjar förbudet att gälla.

Med hänvisning till en lag från 1975 blir det från och med 1 januari förbjudet att använda niqab och burka i den italienska regionen Lombardiet.

Nu skärper den italienska regionen Lombardiets lagen om att man inte får täcka ansiktet när man besöker offentliga byggnader eller sjukhus uppger The Local.

► LÄS MER: Nu blir burka förbjudet i Schweiz – kan ge 85 000 kronor i böter

I Lombardien som ligger i nordöstra Italien har det sedan år 1975 varit lag på att man inte får ha ansiktet täckt i offentliga byggnader och sjukhus om man inte har särskilda skäl.

Av religiösa skäl har niqab och burka tidigare varit ett undantag från lagen men det kommer nu att ändras.

– Nu kommer inte någon med täckt ansikte att tillåtas att besöka offentliga byggnader och sjukhus, säger Lombardiets guvenör Robeto Maroni till Il Fatto Quotidiano.

► LÄS MER: Gitarristen Gisele Marie rockar hårt i burka

Enligt myndigheterna i Lombardien valde man att stryka undantaget vad gäller dessa plagg när man uppdaterade lagen från 1975.

Förbudet att använda burka och niqab träder i kraft den 1 januari 2016.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott