Fortfarande är det dock mycket du som användare inte kan styra fritt.
Fortfarande är det dock mycket du som användare inte kan styra fritt.

Är du trött på en väns semesterbilder, eller en Facebookgrupp du är med i som aldrig vill sluta prata om den kommande festen? Det vill Facebook göra någonting åt. Nu testar det sociala nätverket en funktion som låter dig avfölja vänner, sidor och grupper under en bestämd tid.

Ibland blir man trött på vännen som aldrig vill sluta prata politik inför kyrkovalet, eller Facebookgruppen som fylls av en till synes oändlig mängd pepp inför ett bröllop. Nu vill Facebook ge sina användare möjligheten att trycka på ”snooze”-knappen i just sådana situationer. Det skriver Techcrunch.

– Vi testar nya sätt för att ge människor kontroll över sina nyhetsflöden så att de kan se berättelserna de finner mest relevanta, uppger en talesperson för Facebook till Techcrunch.

LÄS MER: Facebook har börjat märka falska nyheter – så här fungerar det

Knappen, som vissa användare just nu har tillgång till, ligger under möjligheten att dölja inlägg som du hittar om du trycker på de tre prickarna i det övre högra hörnet av ett inlägg.

Facebook har tidigare implementerat olika möjligheter för sina användare att styra sina nyhetsflöden. 2012 införde man en möjlighet av att ”se mindre” av vissa vänners inlägg, någonting som avskaffades 2014 till förmån för en avföljningsknapp.

Fortfarande är det dock mycket du som användare inte kan styra fritt, till exempel i vilken ordning du vill att olika inlägg ska visas. Detta finns det dock olika former av webbläsartillägg för.

Enligt Techcrunch kan ”snooze”-knappen framför allt komma att gynna Facebooksidor och Facebookgrupper, då det minskar risken att en användare slutar följa dem helt. Man gissar också att det kan inspirera sidor att inte lägga upp för mycket inlägg då de i de fallen skulle riskera många ”snoozningar”.

LÄS MER: Trött på att se bilder på lyckliga par och bebisar på Facebook? Så här slipper du dem

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Facebook