En kvinna åkte fast för snatteri på en matbutik i centrala Stockholm. Nu frias hon eftersom hon trodde att stölden var ett jobbuppdrag.

Kvinnan stal kaviar och charkprodukter på Hemköp på Mäster Samuelsgatan i Vasastan.

Kvinnan, som åkte fast för snatteri i oktober förra året, jobbade på ett företag som arbetar med att kolla hur olika butiker bemöter sina kunder.

Hon menar att hon blev uppringd av en person på företaget som gav henne i uppdrag att stjäla kaviar och charkprodukter på Hemköp City på Mäster Samuelsgatan i Vasastan. Syftet var att testa butikens säkerhet, skriver Mitt i.

För Stockholms tingsrätt har kvinnan berättat att personen som ringde hette Thomas. När hon togs på bar gärning visade det sig att samtalet inte alls kom från arbetsplatsen. Där fanns över huvud taget ingen vid namn Thomas och enligt en representant för företaget ger de aldrig anställda i uppdrag att göra något olagligt. Företaget uppger också att de oftast mailar ut sina uppdrag.

Enligt domen säger kvinnan själv att hon tyckte det var konstigt att hon inte fick ett mail, men att telefonsamtalet verkade normalt och mannen lät pålitlig. Däremot reagerade kvinnan på att en av hennes klasskamrater en tid senare frågade om hon varit på Hemköp på sistone, men hon vet inte om personen i fråga är inblandad.

Nu frias kvinnan alltså av Stockholms tingsrätt, som menar att hon inte hade uppsåt att stjäla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset