Alec Baldwin som Donald Trump och Kate McKinnon som Hillary Clinton i "Saturday night live". Arkivbild.
Alec Baldwin som Donald Trump och Kate McKinnon som Hillary Clinton i "Saturday night live". Arkivbild.
Tv TT

"Hallelujah", Donald Trump och Katy Perry. Efter en enormt uppmärksammad 42:a säsong tar nu "Saturday night live" semester.

Hela Donald Trumps stab som samlas runt ett piano för att sjunga Leonard Cohens "Hallelujah" , kan det vara något? Så såg i alla fall säsongsavslutningen av "Saturday night live" ut i amerikansk tv i går kväll.

Men det var förstås inte den riktige presidenten och hans gäng, utan skådespelare som Alec Baldwin, Scarlett Johansson och Kate McKinnon som sjöng. Valet av "Halleluja" var en blinkning till det första "SNL"-avsnittet efter att Trump vann det amerikanska valet den 8 november i fjol. Leonard Cohen avled dagen innan, och Kate MacKinnon sjöng en version av låten till alla chockade amerikaner som röstat på Hillary Clinton.

President "The Rock"?

Dwayne "The Rock" Johnson var värd för säsongsavslutningen av satirprogrammet, där även Katy Perry var musikgäst, skriver Variety.

Johnson passade även på att skämtsamt (?) meddela att han kommer att ställa upp som kandidat i presidentvalet år 2020. Enligt en nyligen genomförd opinionsundersökning skulle Johnson nämligen få fler röster än Trump om han skulle vara det demokratiska partiets kandidat.

Som sin vicepresidentkandidat utnämnde Johnson skådespelaren Tom Hanks som ju "krigat i andra världskriget i typ tio olika filmer" – något som skulle kunna tilltala äldre väljare. Johnson själv skulle tilltala väljare ur minoritetsgrupper eftersom "alla förutsätter att jag är vad de är", sade han.

Även om det är högst osannolikt att vi får se radarparet Johnson-Hanks kandidera tillsammans, så är det inte helt omöjligt att Johnson ger sig in i politiken. Till Vanity Fair har han sagt att han "inte utesluter" att kandidera nästa mandatperiod och att det "skulle vara en möjlighet att hjälpa folk."

Succésäsong

För sketchlångköraren Saturday night live" har årets säsong varit en succé. Programmet har haft högre tittarsiffror än på över 20 år. Inte minst Baldwin har fått massiv uppmärksamhet för sin tolkning av Trump under den gångna säsongen, bland annat av presidenten själv, som indignerat twittrat att serien borde läggas ned och att Baldwins insats är värdelös.

Över 10 miljoner personer avsnittet som sändes i USA den 11 februari, då Balwin var programledare och Melissa McCarthy spelade Vita husets pressekreterare Sean Spicer.

Alec Baldwin som Donald Trump och Kate McKinnon som Hillary Clinton i Saturday night live. Arkivbild.
Alec Baldwin som Donald Trump och Kate McKinnon som Hillary Clinton i "Saturday night live". Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset