Fnatic vann en match och förlorade en under första dagen på Dreamhack.
Fnatic vann en match och förlorade en under första dagen på Dreamhack.

Med en ledning på 11-4 i halvtid såg Fnatic ut att gå en tvärsäker seger till mötes mot amerikanska CLG. Vad som hände sen är en lång historia... närmare bestämt fem (!) övertidsomgångar lång.

Läs alla artiklar från Dreamhack summer 2017 här

”Jag ser en verklighet där CLG verkligen tar hem det här”. Så sa den erfarne panelledaren Alex ”Machine” Richardson innan mötet mellan svenska hoppet Fnatic och amerikanska laget CLG.

Så fort matchen började fanns det ingenting som talade för att den gissningen skulle bli verklighet. Tvärtom var det ett sylvasst Fnatic som kom till sin andra match under Dreamhacks första dag.

LÄS MER: Fnatic-bossen: ”Man får se sig själv som en pionjär”

Kartan var Train och efter första halvleken som terrorister hade svenska kvintetten en ledning med hela sex rundor. Det såg bra ut. Det såg säkert ut. Den verklighet som Richardson såg framför sig såg snarare ut som en feberdröm.

Men sedan hände något.

CLG tog fem raka. Fnatic tog en. CLG tog tog tre till och plötsligt innan någon han uppfatta vad som egentligen hände hade amerikanerna kvitterat till 12-12.

LÄS MER: BARBARR: Vi kunde ha varit topp tio i världen om vi hållit ihop

Fnatic tog sig samman och lyckades ta sig upp till matchboll. Men svaret från CLG kom direkt och matchen gick till övertid.

Övertiden blev en katt och råtta-lek lagen emellan som spelade lika i inte mindre än fyra övertider innan svenskarna till slut, snopet nog, drog det kortaste strået i 59:onde rundan.

Vinsten för CLG innebär att laget kvalificerat sig till semifinal tillsammans med Immortals som också vann sina två matcher under dagen.

För Fnatic väntar i stället ett möte med antingen Gambit eller Cloud9 under söndagen där nästa chans att ta sig vidare ges.

LÄS MER: Fnatic en upp efter första matchen på Dreamhack

I en tidigare version av texten angavs att kartan som spelades var Nuke. Det var så klart Train. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset