Som enda helsvenska lag var Ninjas in Pyjamas det blågula hoppet i ESL Pro League. Ett hopp som krossades av danskarna i Optic under onsdagen.

Reultat: Ninjas in Pyjamas – Optic

Mirage 7–16
Inferno 14–16

Counter strike-laget Ninjas in Pyjamas har förvisso visat tendenser till ett av fansen efterlängtat lyft sedan de tog in Dennis ”dennis” Edman i truppen. Men i ESL Pro League blev det allt annat än ett bevis på att laget hittat tillbaka till formen.

Den inledande rysarförlusten mot SK var en expressbiljett ner i lower bracket där det blev vinna eller försvinna för svenskarna.

Optic stod för motståndet i onsdagens viktiga match och på förhand var det nog många som hade förväntat sig en jämn batalj med fördel NiP. Riktigt så blev det inte inledningsvis…

16–7 på Mirage blev en otrevlig käftsmäll för Ninjas in Pyjamas som verkade ha svårt att ställa om med kniven mot strupen på Inferno. Andra kartan började med en slarvig svensk insats mot ett betydligt mer slipat Optic.

Det krävdes att Ninjas in Pyjamas tog timeout fyra gånger innan något började hända i det svenska lägret på t-sidan. 9–6 i halvlek räckte dock inte mot de hungriga danskarna.

Optic lyckades med små medel göra stor skada när svenskarna tagit sig snubblande nära en comeback efter sidbytet.

När Kristian ”k0nfig” Wienecke lyckades stoppa Dennis ”dennis” Edman från att desarmera bomben vid 15–14 slogs den sista spiken in i kistan för Ninjas in Pyjamas. Därmed är de också utslagna ur ESL Pro League-slutspelet.

Optic gjorde nyligen stora förändringar i sin uppställning när de bland annat bytte ut svenska stjärnan Adam ”Friberg” Friberg för att få en heldansk femma. En förändring som alltså ser ut att ha varit lyckad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset