Enligt ett av de falska inläggen ska Stefan Löfven avgå som statsminister och i stället ta en roll som löjtant i försvarsmakten.
Enligt ett av de falska inläggen ska Stefan Löfven avgå som statsminister och i stället ta en roll som löjtant i försvarsmakten.

Socialdemokraternas officiella twitterkonto la ut en rad märkliga inlägg under natten. Bland annat står det att statsminister Stefan Löfven kommer avgå och att cannabis blivit lagligt i Sverige. Men det är inte S som står bakom inläggen. "Det har blivit kapat," säger Åsa Söderén på Socialdemokraternas pressjour.

Inläggen började publiceras efter midnatt. Totalt handlar det om över 20 inlägg som twittrats ut från Socialdemokraternas officiella twitterkonto, som följs av över 80 000 profiler. Även partiets logga har bytts ut och i den röda rosen befinner sig nu också en bitcoin-logga.

LÄS MER: Loreen fick sitt Twitterkonto kapat

Bland inläggen finns formuleringar som ”Vi har nu beslutat att avskaffa det svenska flygvapnet och istället satsa på invandringen och dom som är i nöd!”, ”1 like = 1 död muslim” och ”Under måndag morgon så kommer Stefan Löfven avgå som partiledare och stadsminister”.

Men kontot har blivit kapat och inläggen kommer inte från Socialdemokraterna.

”Extremt allvarligt”

Hur intrånget gått till vill Åsa Söderén på Socialdemokraternas pressjour inte spekulera i.

– Vi jobbar på det och ser extremt allvarligt på det, säger hon.

Socialdemokraterna har även polisanmält händelsen.

Vid klockan 7.30 på måndagsmorgonen fanns inläggen fortfarande kvar på twitterkontot.

LÄS MER: Twitter stängde ner 90 000 falska konton – kopplade till bedrägliga ”dejtingsajter”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset