Sofia Wistam spelar in en ny säsong av "Sofias änglar" och varje morgon hörs hon i radioshowen ”Rix morronzoo”. I Tuffometro väljer hon den tuffa linjen och berättar om att skicka nakenbilder till sin kollega och vilken radiogäst som är otrevligast.

I "Sofias änglar" hjälper ni människor i nöd – vilken är den värsta krisen du har haft?
– Samma dag som Kid föddes dog min farmor men jag hann ringa henne och säga att vi fått en son.
Eftersom jag precis fått barn hanterade jag inte sorgen efter henne och det gör fortfarande ont när jag åker förbi hennes hus.

Hannes Holm kom på dig i säng med Orup – vem av dem var bäst på att ligga?
– Med tanke på deras integritet vill jag inte svara på det. Men jag kan säga så här, jag var 18 år när det här skedde och jag vet inte om någon av oss var så rolig då, haha.

Vem är den otrevligaste gästen ni haft i ”Rix Morronzoo”?
– Alex Schulman. Han kommer till oss varje torsdag och han och jag bråkar rejält. Han är oförskämd och ouppfostrad. En gång när han höll på och skulle berätta hur mycket jag tjänade blev jag så förbannad att jag var på väg att gå ut ur studion. Men jag är inte långsint.

Har du haft sex till en Oruplåt någon gång?
– Nej, jag har inte så stort behov av att lyssna på musik i sängkammaren. För att vara ärlig så tycker jag inte att Orups musik är så sexig.

Vad är det värsta du har gjort på fyllan?
– Jag är rätt tråkig eftersom jag kontroll-dricker. Senaste gången jag blev för full var när min mans reklambyrå hade fest och han tänkte att gästerna skulle få hälsa på hans kändisfru. Dessvärre hade jag glömt att äta, drack lite för fort av någon ny, stark drink och låg på toa och spydde från klockan nio på kvällen till fyra på natten.

Vi har hört att du har en fäbless för att visa brösten – när blottade du behagen senast?
– Nyligen skulle jag och min man Magnus besöka Roger (Nordin på ”Rix morronzoo” reds.anm) på Ingarö men när vi kom dit var Roger iväg på ett ärende. Då tänkte vi att vi måste göra något kul på hans veranda så vi tog nakenbilder av oss, mms:ade dem till Roger och skrev ”du behöver inte skynda dig hem”. Det var kul eftersom Roger är så pryd. På natten kom jag på att ”shit, nu har Roger nakenbilder på mig”. Annars jag inget behov av att visa mig naken. Folk baserar toplessryktena på att jag visade brösten en gång på Pridefestivalen.

Det sägs att du blir ihop med en ny kille innan du lämnat den gamla – är du rädd för att vara ensam?
– Jag är en parhäst, jag är helst aldrig ensam. Det kanske är därför jag har så många barn och vänner omkring mig jämt. Jag är rädd för att vara ensam och för tystnad. Jag är rastlös och sjukt social, det har alltid varit så.

Vilka droger har du testat?
– Inga. Även om jag hade det skulle jag inte säga det, om någon unge mot förmodan har mig som förebild. Jag drack inte alkohol förrän jag var 20 år. Eftersom jag är ett kontrollfreak dricker jag två starka drinkar och sedan inget mer. Jag somnar alltid nykter.

Vilka är dina sämsta egenskaper som mamma?
– Jag skriker och smäller i dörrar. Jag är rastlös och alldeles för intensiv. Men jag är kramig och läser långa godnattsagor.

Vad är det mesta du har gjort bort dig i direktsändning i ”Rix morronzoo”?
– I ”Rix morronzoo” har vi alltid aktuella gäster och då gäller det att vara sjukt allmänbildad. Jag känner mig sjukt dum om vi missar något, om vi har gjort dålig research och det blir en dålig intervju.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset