18-åriga Sofie Ruther fick en balkavaljer. Och inte vilken som helst utan hockeystjärnan Mathias Tjärnqvist. På torsdagskvällen var det dags för festligheterna och paret möttes av rungande applåder.

Privat

Applåderna rungade när paret skred fram över röda mattan vid balen utanför i Helsingborg på tordagskvällen.

– Det var jättelyckat. Och dagen är ju inte slut än. Sofie är fortfarande kvar på balen, säger hennes pappa Joakim Ruther till Metro. 

– Hon sa på morgonen när vi satt och åt frukast att "Det var min största dröm i uppfyllelse" och det menade hon verkligen för det kom ifrån hjärtat. 

För en vecka sedan stod Sofie utan en kavaljer till skolbalen på Valhall College i Ängelholm. Då slog pappa Joakim Ruther en signal till Mathias Tjärnqvist, hockeyspelare i Red Hawks, som är en bekant till familjen och frågade om han ville gå.

”Gärna”, svarade hockeyproffset, som enligt Joakim inte tvekade en sekund.

Så på tordagen var det då dags för den stora skolbalen. Pappa Joakim och Mathias mötte upp Sofie när hon satt hos frisören och fixade håret. Sedan åkte de iväg till en fotostudio i en cabriolet där paret tog flera fina bilder och dagen förevigades.

Vid 17-tiden gled stjärnparet upp på röda mattan utanför restaurangen Parapetern i Helsingborg. Och när åskådarna såg dem rulla in med cabrioleten och sedan skrida fram över röda mattan utanför balen haglade applåderna.

► Sofie ville inte gå ensam på balen – då ryckte hockeystjärnan in 

– Jag blev lite förvånad när folk applåderade när de såg dem. De applåderade väl mest åt Mathias men Sofie blev så himla glad.

Hur känns det som förälder att se all uppståndelse och Sofies glädje?

– Det är jätteroligt. Och framförallt så måste all kred gå till Mathias och har gjort detta för Sofie, och han har verkligen gjort det för Sofie. En sak som också har blivit lite borttappad i historien är Sofies klasskamrater som har varit helt underbara i alla år hon har gått i skolan.

Nu väntas en hel vecka med mer festligheter innan Sofie tar studenten på fredag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset