En bikini som släpper igenom solen och ger dig en jämnare solbränna. Låter det för bra för att vara sant? Det tycker i alla fall Metros modereporter Caroline Sandström. ”Som att gå naken.”

Marie Kjellander

Metros modereporter Caroline Sandström är tveksam till den nya sunkinin.  ”Som att gå naken.”

Den kallas Sunkini och har marknadsförts som en bikini som släpper igenom solen, ger en jämnare solbränna och minimerar de vita ränderna. Men när Metro testar den unika bikinin visar det sig att den i stort sett är genomskinlig. 

– Idén är fantastisk! Vem vill inte slippa linjerna? Och den är snygg, speciellt den som är leopardmöstrad. Men det här är som att gå naken på stranden. Man ser ju allt, säger Metros modereporter Caroline Sandström. 

Sunkinis vd, och skapare, Leif Jägerbrand säger att tyget ser genomskinligt ut till en början men att när den sitter på kroppen så döljer mönstret att man ser igenom. 

– Det är inte särskilt genomskinligt. Titta på bilderna på vår webbplats så ser du inget genom tyget, och det är helt oretuscherade bilder, säger han. 

Leif Jägerbrand berättar att deras kunder är supernöjda. 

– Tre av färgerna är mer genomskinliga än de andra och det är ett av de proverna som ni fått, förklarar han. 

Men skulle man inte bli anmäld för förargelseväckande beteende om man bar den här på en strand?
– Nej, inte alls. Vi har testat den på flera personer och det är ingen som sagt att den är för genomskinlig, säger Leif Jägerbrand. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset