Eva Röse köper inte Gran Canaria för fem öre. ”Jag har aldrig längat till det svenska snöslasket så mycket”. Sydafrika däremot är bättre. ”Det är som en sagovärld och realitycheck på samma gång”.

Henry Lundholm

 Eva Röse lär inte åka tillbaka till Gran Canaria.

 Bästa resminnet …
– Det är otroligt svårt att välja, jag har ju rest ganska mycket genom åren, men jag säger nog Sydafrika och framförallt Kapstaden. Det är tre år sedan jag var där sist men jag längtar tillbaka mycket. Det är väldigt vackert samtidigt som den blodiga historien är så närvarande. Det är som en sagovärld och realitycheck på samma gång.  

 
Värsta resminnet …
– Jag åkte med en kompis till Gran Canaria för några år sedan. Vi ville komma bort ifrån vinterslasket här hemma. Men fy fan, säger jag. Det var det värsta jag varit med om. Det var som att komma till livets rövhål. Gräsligt, fult, artificiellt. Massor av fulla, sönderbrända, engelsmän överallt. Jag har aldrig längtat till det svenska snöslasket så mycket. 
 
Drömresan …
– Sydamerika skulle jag gärna vilja utforska mer. Det är ju en sådan enorm kontinent …men Buenos Aires är jag väldigt sugen på. Jag skulle också vilja bestiga något stort berg. Det har jag kvar att göra.  
 
Det packar jag alltid ner i resväskan …
– Alcogel! Jag vägrar ta i hotellrummets nedrunkade fjärrkontroll innan jag gjort rent ordentligt, ha ha. 
 
Det första jag gör på hotellrummet …
– Kollar badrummet. Sen försöker jag göra mig hemmastadd genom att packa upp, jag gillar att tömma väskorna direkt. 
 
Restipset …
– Om du åker till Thailand med barn…välj passkontrollen längst till höger – då får du nämligen gå före hela kön! Barnfamiljer har förtur och slipper köa. En gräddfil som många ofta missar.  
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset