Enligt franska medier spelade pappan till pojken som räddades från att falla från en balkong Pokémon Go när händelsen utspelade sig.
Enligt franska medier spelade pappan till pojken som räddades från att falla från en balkong Pokémon Go när händelsen utspelade sig.

Pappan till den 4-årige pojke som räddades från att falla ned från en balkong i Paris var inte hemma när händelsen utspelade sig. Enligt franska medier var pappan ute och spelade Pokémon Go.

Händelsen som utspelade sig i paris i helgen har väckt stor uppståndelse världen över. 22-årig Mamoudou Gassama klättrade upp till fjärde våningen på ett bostadshus och räddade en pojke som hängde från balkongräcket.

Allt fångades på film, och Gassama har hyllats som en hjälte. Insatsen gav honom ett fransk medborgarskap och ett personligt tack av president Emmanuel Macron.

Vid sidan av hjältedådet har en annan fråga vuxit fram i Frankrike. Vad gjorde egentligen föräldrarna till det lilla barnet som nästan föll från en balkong på fjärde våningen?

LÄS MER: Här klättrar han upp fyra våningar – och räddar barnet

Nu rapporterar flera franska medier att mamman var bortrest, och att pappan var ute och spelade spel på mobilen.

– Han började helt enkelt spela Pokémon Go efter att ha handlat i mataffären, vilket gjorde att han blev försenad hem, säger Paris särskilde åklagare François Molins till tv-kanalen BFMTV, uppger Aftonbladet.

Enligt Molins riskerar pappan till pojken nu upp till två år i fängelse för sitt oansvariga föräldraskap.

LÄS MER: Polis dog när han bytte plats med gisslan – hyllas som hjälte

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset