Chahin Sadek får en puss av Butcher, som de döpt honom till .
Chahin Sadek får en puss av Butcher, som de döpt honom till .

Den tidigare vanvårdade hunden Sony har fått ett hem. Det visade sig att han stulits från sin familj för två år sedan. Via Metro har den riktiga familjen kunnat hitta honom. "Det känns helt underbart att ha honom hemma", säger matten Shaymaa Haydar.

PONTUS LUNDAHL / TT

Chahin Sadek och dottern Shaymaa Haydar får återse sin älskade hund.

Chahin Sadek och dottern Shaymaa Haydar får återse sin älskade hund.

I våras hittades två hundar av rasen Amstaff i en lägenhet i södra Stockholm. De hade vanvårdats å det grövsta då de lämnats ensamma i en lägenhet i två månaders tid och endast överlevt tack vare en vattenläcka. Den ena hunden har sedan dess vistats på Hundstallet och där kallats för Sony. När Metro i fredags skrev om att Sony ännu inte fått någon ny ägare, troligtvis på grund av att han är av rasen Amstaff, fick hans liv en ny vändning. Sony hade nämligen blivit stulen för två år sedan och plötsligt fick ägarfamiljen syn på honom. 

– En tjej hade tagit bild på tidningen och lagt upp den på en Facebooksida för hundar som jag följer. När jag kollade feeden på morgonen såg jag bilden. Jag såg direkt att det var vår hund, säger matten Shaymaa Haydar. 

Efter att ha stämt av att den två år gamla polisanmälan gäller samma hund samt utbyten av bilder begav sig ägarfamiljen, som bor i Katrineholm, därmed till Stockholm för att hämta hem sin hund, som egentligen heter Butcher. 

– Det är så klart förskräckligt att han blev stulen och dessutom sedan behandlad så illa men detta är verkligen en solskenshistoria och det känns skönt att han ändå kände igen familjen, säger Margite Nordenstam, verksamhetschef på Hundstallet, efter att de hämtat honom. 

Nu gör familjen allt de kan för att han ska få en så trygg tillvaro som möjligt. 

– Det var en chock för honom när vi kom. Han är ju jätterädd för människor efter allt han varit med om. Men det kommer att bli bättre. Det känns helt underbart att ha honom hemma, säger Shaymaa Haydar. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset