Tiotusentals festivalbesökare festade på Summerburst i Stockholm i helgen. Men när festen var slut fanns ett berg av sopor kvar, och nu kritiseras festivalarrangören Live Nation för dålig städning.

TT

Housefestivalen Summerburst lämnade efter sig mängder av sopor på Gärdet i Stockholm. Bilden på soporna är en arkivbild.

Under helgen som gick dansade och festade 60 000 glada festivalbesökare på housefestivalen Summerburst på Gärdet på Östermalm i Stockholm. Men festen har lämnat de boende i närheten allt annat än glada.

LÄS MER: Höjdpunkten på Summerburst: ”De är värda hybris”

Under gårdagen visade det sig att festivalbesökarna hade lämnat efter sig i det närmaste ett berg av sopor på det stora grönområdet. Folk som bor och rör sig i området vittnar om både sopor och glas i gräset, rapporterar Aftonbladet.

– Jag pratade med en granne vars hund hade fått glassplitter i tassarna. Det ser ut som på Sicilien när de hade sin sopskandal. Jag har bott i Stockholm i hela mitt liv och har aldrig sett något mer skräpigt än efter Summerburst, säger en granne som tidningen har pratat med. 

En annan tycker att festivalen har förvandlat det stora grönområdet till ett sopberg, med måsar och kråkor som nu letar efter mat bland skräpet. 

– Jag skulle kalla det för en ”grisfest”, inte en musikfest, säger grannen.

LÄS MER: Kvällens festivalbesökare i bilder

Festivalarrangören Live Nation säger att de tar ett tag att städa efter ett så stort arrangemang som Summerburst, men att Gärdet ska återställas och att städningen beräknas vara klar under dagen i dag.

– Sedan finns det mycket riktigt delar av Gärdet som ligger utanför vårt festivalområde som skräpats ner av andra än festiavlbesökarna. Självklart tar vi ansvar även för det, säger Kristofer Åkesson, presschef på Livenation, till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset