Sorry Nokia, alla vill ha en Ipad Air Samtidigt som -apple visade sin nya Ipad Air...
Sorry Nokia, alla vill ha en Ipad Air Samtidigt som -apple visade sin nya Ipad Air...

Analys: Både Nokia och Apple visade nya surfplattor på samma dag. Men det finns en klar segrare, enligt Metros prylexpert.

... valde Nokia att visa sex nya produkter i Abu Dhabi, bland annat en surfplatta.

Lumia 2520.

Opinionen har verkligen svängt kring Ipad. Vi var många som undrade vad surfplattan skulle vara bra för, när den först släpptes. Ändå ville alla ha en. Och habegäret har inte minskat med åren. Apple har redan sålt 170 miljoner exemplar av sin pekdator. Den siffran lär bara fortsätta öka med Ipad Air och Ipad mini.

Samtidigt har nu Nokia hoppat på tåget, och visat sin första surfplatta. Kul initiativ! De kanske kunde lära sig något av Apple vad gäller namngivning dock. ”Lumia 2520” låter inte riktigt lika bra på tungan som ”Ipad Air”. Smaka på det bara: ”Ipad Air”. Det är lika lättsmält som en luftig macaron.

En surfplatta kändes kanske som en bra idé i morse Nokia, men så här några timmar senare, är det nog inte många som minns den.

► LÄS MER: Här är Ipad Air

► LÄS MER: Detta visade Apple i kväll

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset