Marie Wahlborg är en av SOS Alarms proffsiga SOS-sjuksköterskor som hjälper personer i olika akuta situationer.
Marie Wahlborg är en av SOS Alarms proffsiga SOS-sjuksköterskor som hjälper personer i olika akuta situationer.

Vill du hjälpa personer i akuta situationer kan jobbet som SOS-sjuksköterska vara det rätta för dig. Marie Wahlborg bytte jobb från narkossköterska till SOS Alarm och stortrivs. – Det är utmanande och spännande och aldrig enformigt eller tråkigt, säger hon.

Efter några år som narkossköterska kände Marie Wahlborg en längtan tillbaka till ambulansen. I dag arbetar som SOS-sjuksköterska på SOS Alarm i Östersund och har inte ångrat att hon bytte arbetsgivare.

– Jag ville ha en tillvaro där dagarna såg olika ut men jag kände mig samtidigt färdig med patientkontakten. SOS Alarm kändes som ett perfekt val för mig, jag hjälper till i de mest akuta situationer men behöver inte lyfta tungt i svåra snödrivor och bli sliten rent fysiskt, säger Marie Wahlborg.

SOS Alarms personal uppmuntras att fortbilda sig

SOS Alarm har 15 SOS-centraler på 14 orter runt om i hela landet. Marie arbetar på ett av de Medicinska Specialistcentras som i dag finns på fyra orter, Stockholm, Göteborg, Malmö och Östersund. Med större delen anställda i operativ verksamhet samverkar de nationellt med sina kollegor i hela landet. Marie Wahlborg har bara upplevt fördelar med att byta arbetsgivare.

– Det var spännande att byta arbetsgivare efter att ha arbetat inom landstinget i alla år. Det är stor skillnad att jobba i företagsform och man satsar på personalen. Vill jag ha fortbildning och utvecklas så blir jag uppmuntrad till det. Det kan ses som självklart, men det betyder mycket för att man ska vilja stanna kvar, säger Marie Wahlborg.

LÄS MER: Martin von Essen arbetar som SOS-operatör på SOS Alarm

Vad finns det för fördelar och nackdelar med jobbet som SOS-sjuksköterska hos SOS Alarm?

– Det är inte ett jobb för alla. Precis som på andra arbetsplatser är det såklart inte bara guld och gröna skogar, du måste kunna hantera människor och olika situationer på ett professionellt och empatiskt sätt. Det kan vara tufft, speciellt när du inte kan få återkoppling på hur det har gått för patienten. Men samtidigt är det utmanande och spännande och aldrig enformigt eller tråkigt. Helt enkelt ett av de roligaste jobben jag har haft.

Förmåner för dig som jobbar på SOS Alarm

SOS Alarm finns i 14 orter över hela Sverige. Huvudkontoret ligger i Stockholm. På uppdrag av staten ansvarar SOS Alarm för nödnumret 112 inom Sverige.

Du som jobbar på SOS Alarm får många förmåner:

• Till viss del möjlighet att påverka arbetstidsförläggningen.
• Kontinuerlig kompetensutveckling.
• Tjänstepension.
• Frivilliga gruppförsäkringar.
• Friskvårdsprogram där du exempelvis kan få bidrag till träningskort eller möjlighet till träning i anslutning till arbetsplatsen.

 

Har du det som krävs? Se lediga jobb på SOS Alarm

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset