"The Chef" (längst bak) och kidsen i tv-serien "Southpark".
"The Chef" (längst bak) och kidsen i tv-serien "Southpark".

Den tecknade amerikanska succéserien Southpark har återigen hamnat i blåsväder på grund av sina drifter med allt inklusive känsliga ämnen som religion. På torsdagen konstaterade en talesman för Southparkbolaget Comedy Central till tidningen Washington Post att de tänker censurera det kommande avsnittet av serien (visas nästa vecka i USA) som innehåller bilder av den muslimske profeten Muhammed.
- I ljuset av de senaste världshändelserna känns det som ett riktigt beslut, säger han till tidningen.
I det aktuella avsnittet, som sänds av tv-kanalen Fox News, försöker en av ungarna i serien - Kyle - få tv-kanalen Fox News att sända en bild av Mohammed. Tv-bolaget vägrar ända tills de under pistolhot ger med sig. Men i stället för bilden på Muhammed visas en svart ruta med texten "Comedy Central vägrar att visa en bild av Muhammed".

INTE FÖRSTA GÅNGEN
Det är inte första gången Comedy Central få kalla fötter med anledning av den bitska seriens drift med religion. Så sent som förra månaden drog nätverket in ett avsnitt där Soutparkproducenterna Trey Parker och Matt Stone driver med scientologerna och dess stora kändisprofil Tom Cruise.

DROG SIG UR
Några dagar innan avsnittet skulle sändas i repris drog sig Isaac Hayes  - som gör karaktären The Chefs röst - ur programmet. Parker och Stone har senare sagt i intervjuer att de är övertygade om att avhoppet helt och hållet har med Isaac Hayses medlemskap i Scientologerna att göra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset