Barnet på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Barnet på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Ett par i Michigan, USA, har åtalats efter att deras nyfödda dotter dött. Paret påstås ha vägrat att lyda barnmorskans råd om att ta bebisen till läkaren, skriver People.

Pappan, 36, och mamman, 30, åtalades i slutet på september, drygt sex månader efter att bebisen dött i deras hem.

Enligt polisens vittnesmål i domstolen förra veckan hade parets barnmorska varnat mamman om flickans hälsotillstånd dagen efter att flickan föddes och barnmorskan sa till mamman att söka läkarvård till dottern.

Mamman ska då, enligt polisen, ha avböjt läkarvård och sagt att ”Gud gör inga misstag”. Enligt polisen ställde också mamman in nästa träff med barnmorskan.

Två dagar senare dog bebisen av allvarliga följdsjukdomar i samband med gulsot, skriver People.

LÄS MER: ”23-årig man mördade sin treårige son – för att behålla sin flickvän”

Polisen vittnar om att barnet sannolikt skulle ha överlevt om hon hade fått behandling snabbt.

Flickans mormor ska ha märkt att bebisen hostade blod och att hon hade en annorlunda hudfärg.

Men polisen säger att mamman i stället ”gick och lyssnade på predikningar”, efter att ha berättat för sin mamma om barnmorskans oro. Mormodern försökte få sin dotter att ringa polisen när hon såg blod komma från flickans näsa, men hon vägrade.

Senare den dagen hittades bebisen död. Pappan ska ha provat återuppliva henne, utan framgång. De tog sedan upp flickan till övervåningen för att be för henne och de bad vänner och andra kyrkliga medlemmar att komma till deras hem och be om flickans återuppståndelse. Men de ringde aldrig polisen.

Polisen fick istället veta om bebisens död efter att mammans bror i Kalifornien kontaktade dem. På plats hittade polisen det döda barnet och andra människor som bad kring bebisen.

Paret påstås vara med som beskrivs som en ”icke-konfessionell kristen religiös grupp” som bland annat starkt tror på ”gudomlig helande”. De har släppts från fängelset mot borgen på 75 000 dollar och ska upp i rättegången igen senare i veckan.

LÄS MER: ”Undernärd bebis dog med tom mage – nu döms föräldrarna”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset