Åtalas för att ha förgripit sig sexuellt på en tonårspojke 2016.
Åtalas för att ha förgripit sig sexuellt på en tonårspojke 2016.

Under metoo-hösten anklagades skådespelaren Kevin Spacey för att ha begått övergrepp mot yngre män och pojkar. Nu väcks åtal mot skådespelaren som samtidigt försvarar sig i en video. "De bara drömmer om att sätta dit mig, men verkligheten är inte så enkel," säger Spacey bland annat i videon.

Det har varit tyst från den amerikanska skådespelaren Kevin Spacey sedan han förra året anklagades för sexuella närmanden av skådespelaren Anthony Rapp. Händelsen ska ha ägt rum när Rapp bara var 14 år gammal och Spacey var 26 år gammal.

Anklagades av flera

I samband med anklagelsen svarade Spacey på Twitter att han inte minns händelsen, men att han ber om ursäkt om han uppförde sig så som Rapp beskrev det.

Spacey berättade också för första gången att han är homosexuell, något som kritiker menade flyttade fokus från anklagelserna. Senare anklagades Spacey av ytterligare män med liknande historier om sexuella trakasserier och övergrepp.

LÄS MER: Superfiasko för Kevin Spaceys nya film – efter sexanklagelserna

Bryter tystnaden

Nu bryter Kevin Spacey, som bland annat är känd för sin roll som politikern Frank Underwood i serien House of card, tystnaden.

”Några trodde såklart på allting och har väntat på att höra mig erkänna allt. De vill bara få mig att deklarera att allt som sagts är sant, och att jag fått vad jag förtjänat”, säger han bland annat i en video som publicerats av skådespelaren på sociala medier.

LÄS MER: Personerna som präglade #metoo – så gick det sen

Åtalas i januari

Samtidigt åtalas Spacey för att ha förgripit sig sexuellt på en tonårspojke 2016 och han ska befinna sig i rätten på ön Nantucket i Massachusetts den sjunde januari.

Videon inleds med texten ”Let me be Frank”, vilket är namnet på rollfiguren Spacey spelade i House of cards men ”frank” betyder också ärlig på engelska.

”Några trodde såklart på allting och har väntat på att höra mig erkänna allt. De vill bara få mig att deklarera att allt som sagts är sant, och att jag fått vad jag förtjänat. Skulle inte det vara enkelt? Om det bara var så enkelt. Bara du och jag vet båda två att det aldrig varit så enkelt. Inte i politiken och inte i livet. Men du skulle inte tro det värsta utan bevis, skulle du? Du skulle inte dra förhastade slutsatser utan fakta, skulle du? Gjorde du det? Nej, inte du. Du är smartare än så,” säger Kevin Spacey vidare i videon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott sexbrott