Både Oskar "ins" Holm och Abdisamad "Spawn" Mohamed går in i Gamerz slutskede med självförtroende.
Både Oskar "ins" Holm och Abdisamad "Spawn" Mohamed går in i Gamerz slutskede med självförtroende.

Känslorna är heta när realityserien Gamerz tar sig in i sitt slutskede. Metro pratade med coacherna om kampen in i det sista.

Söndag 21 maj. Då avgörs det. Vilka får proffskontrakten? Lag röd eller lag blå – Oskar ”ins” Holms lag eller Abdisamad ”SpawN” Mohameds?

I lite mer än två veckor har de gamla CS-veteranerna och deras lag tränat, kämpat, vunnit och förlorat.

Båda går in i realityseriens slutskede med självförtroende.

– Jag skulle säga att vi har en stark femma. Vi har en bra ledare, bra lagspel och bra snack. Vårt lag har mycket bättre aimers än det andra laget, säger SpawN.

Lag röds vacklande inledning på veckan förklarar coachen Oskar ”Ins” Holm med att de hade oflyt och förlorade några viktiga rundor. Han tror stenhårt på sina spelare och i längden på vinst i Gamerz.

LÄS MER: Fredrik ”Elo” Annerström: Jag ser inte upp till proffsen

– Vi har den bästa spelaren i huset so far [Fredrik ”Elo” Annerström] och har dessutom fått in en talang som heter Brollan [Ludvig Brolin]. Han är en av de största talangerna jag sett. Han har spelat sedan han var fyra år och har det verkligen i muskelminnet. Det tillsammans med en bra sammanhållning är det som kommer göra det, säger Oskar ”ins” Holm.

Samtidigt säger sig Abdisamad ”SpawN” Mohamed ha hittat en avgörande svaghet hos motståndarna. Det de har i talang saknar de i taktik och det är där hans lag blå har sin styrka, menar han.

– Det röda laget spelar väldigt segt och väntar på våra misstag. Nu vet vi exakt vad de gör. Vi har fler strategier medan de bara har ett sätt att spela på. Ins vet att jag gillar att spela snabbt, men nu har han fastnat lite i det, säger han självsäkert.

LÄS MER: Semmler: Så blir du en bättre spelare

Samtidigt som de rivaliserande coacherna hamnar i stridens hetta varje kväll så har den interna kampen dem emellan aldrig gått för långt.

– Nejdå, det är inget sånt. Visst, det är kul att jävlas lite med honom, säger Oskar ”ins” Holm och fortsätter.

– Vi är båda här för att hitta de bästa spelarna. Så vi försöker hjälpa varandra.

Den största utmaningen som han ser det är att få sin förhållandevis unga trupp att inte tappa modet i motgångar.

– Vi har fått in väldigt unga killar i mitt lag. I spelet är det inga problem. Men på det sociala är det lite svårare. Så fort de förlorar lite så börjar de bråka och gnabbas.

– Det blir lite kombinerat Counter strike-tränare och dagisfröken, säger han och skrattar.

LÄS MER: revilioN berättar om stödet som får honom att fortsätta kämpa

Metro är mediepartner med Gamerz.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset