Polisen vill ha tips från allmänheten.
Polisen vill ha tips från allmänheten.

Kvinnan i 30-årsåldern ska ha blivit överfallen och våldtagen två gånger under samma kväll – av olika män. Därför har polisen tillsatt en särskild grupp på 13 personer som ska utreda de misstänkta våldtäkterna.

Enligt anmälan ska överfallsvåldtäkterna ha ägt rum natten mellan lördag och söndag på Tosterön i Strängnäs. Den första mellan 01.00 och 01.30 och den andra strax därefter när hon flydde från platsen. Enligt kvinnan, som var på väg hem efter ett restaurangbesök, var det olika gärningsmän, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Det finns ännu ingen gripen och polisen har därför tillsatt en särskild grupp på 13 poliser som ska utreda de misstänkta brotten.

– Vi har en speciell organisation som vi drar igång när det gäller utredningar om grov brottslighet. Det gäller fall där man förväntar sig att utredningen blir omfattande och där gärningsmannen är okänd, säger Jonas Bergman, poliskommissarie på enheten för grova brott, till Eskilstuna-Kuriren.

►LÄS MER: Så många våldtäkter anmäls män för i sommar – varje dag

Kvinnan har lämnat uppgifter om händelsen och polisen har ett signalement på gärningsmännen. Men det är ingenting som de går ut med.

– Vi har hört ganska många personer redan, men ska höra fler. Vi ska också ha fler samtal med målsägaren. Hon är väldigt chockad över det hon har varit med om. Det är ju en väldigt otäck händelse, säger Jonas Bergman till Eskilstuna-Kuriren.

Polisen är intresserad av tips från allmänheten gällande händelsen. Främst filmer eller bilder som kan hjälpa dem i utredningen. För uppgiftslämnare finns ett nytt tipsnummer som man kan lämna uppgifter till: 076-1071980.

LÄS MER: Debatt: Till dig som våldtog min dotter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset