Andreas Granqvist ledde Sverige till seger mot Sydkorea.
Andreas Granqvist ledde Sverige till seger mot Sydkorea.

Sverige besegrade Sydkorea med 1-0 i VM-premiären. Här är Metros betyg på de svenska spelarna.

Robin Olsen, 3/5 

­Har inte speciellt mycket att göra. Men Olsen var, precis som vi är vana att se honom i landslaget, säkerheten själv när han tvingades agera.

Mikael Lustig, 2/5

Inledde darrigt, men rutinerade Lustig spelade upp sig under matchen. Var stabil i försvarsspelet, men inläggen gav mer att önska.

Andreas Granqvist, 3/5

Några tveksamma ingripanden i försvarsspelet, men överlag ledde Granqvist som vanligt sin backlinje. Stensäker straffspark.

Pontus Jansson, 4/5 

Kallades in sent i startelvan när Nilsson Lindelöf blev sjuk. Och som han tog chansen. Jansson stod i vägen för allt och överglänste Granqvist.

Ludvig Augustinsson, 1/5

Gick inte alls att känna igen. Augustinsson kändes nervös, vågade inte slå passningar över lagdelar eller komma runt på kanten som han brukar.

LÄS MER: Svensk seger i VM-premiären – bröt 60 år lång förbannelse

Viktor Claesson, 3/5 

Var het i inledningen och drog på sig onödigt många frisparkar. Men kanske var det just det som tände Sverige? Slutade aldrig springa.

Sebastian Larsson, 3/5, ut 81 minuten

Var precis som Claesson lite väl på sydkoreanerna i början. Men Larsson visade rutin, vann viktiga dueller och fördelade bollarna på ett bra sätt.

Albin Ekdal, 3/5, ut 71 minuten 

Var inte riktigt lika stark som Larsson i duellspelet, men sökte bollen och ville ta ansvar. Superviktig när Sverige måste hålla i bollen.

Emil Forsberg, 2/5

Vi har höga förväntningar på Forsberg – och det ska vi ha. Han levde inte upp till dem här. Försökte, men lyckades aldrig hota framåt.

LÄS MER: Marcus Leifby: Kom igen Sverige, ge oss något att minnas

Ola Toivonen, 2/5, ut 76 minuten 

Inte speciellt framgångsrik i straffområdet, men gjorde en bra arbetsinsats. Tog emot bollen felvänd flera gånger och lyckades hålla den.

Marcus Berg, 1/5

Iskall i sina avslutningar. Hade chansen att ge Sverige ledningen i första halvlek när han fick i princip öppet mål. Borde gjort minst ett.

Oscar Hiljemark, Isaac Kiese Thelin och Gustav Svensson spelade för kort tid för att betygsättas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset