De svenska handbollsherrarna förlorade mot Egypten 26-25 i den andra matchen i gruppspelet under OS i Rio på tisdagskvällen. Förbundskapten Staffan Olsson efter slutsignalen.
De svenska handbollsherrarna förlorade mot Egypten 26-25 i den andra matchen i gruppspelet under OS i Rio på tisdagskvällen. Förbundskapten Staffan Olsson efter slutsignalen.

Två raka förluster och noll poäng. Men OS är inte kört än, poängterar de svenska spelarna.– Det är bara upp på hästen igen, säger Kim Andersson.

Sverige hade goda chanser att avgöra matchen mot Egypten. I stället slutade det med en uddamålsförlust (25–26) och ett tufft läge inför fortsättningen. I och med att öppningsmatchen mot Tyskland också slutade med förlust (29–32) står Sverige, som var i OS-final för fyra år sedan, just nu utanför kvartsfinalspelet.

– Men jag tycker fortfarande att vi har bra chanser. Det är tre matcher kvar och vi har spelat mot tyskarna som är Europamästare och Egypten som visade i första matchen att det inte är någon blåbärsnation, säger Kim Andersson.

– Nu kommer vi möta försvar som kanske passar oss lite bättre.

Lite som skiljer

Slovenien natten mot fredag svensk tid är nästa utmaning, ett Slovenien som vunnit båda sina inledande matcher. Därefter väntar Polen och till slut hemmanationen Brasilien. Tuffa motståndare alla tre, konstaterar lagkaptenen Tobias Karlsson.

– Det är precis det där man måste sätta fingret på efter matchen nu. Det är så lite som skiljer från att vi vinner och alla är glada. Så handbollsmässigt är det ju jättejämnt, säger han.

– Det är sjukt många lag som är på den nivån. Och vi kan slå alla dem. Men om vi inte sköter våra kort rätt kan vi också förlora.

TT: Vad behöver ni göra rent mentalt till nästa match?

– Det viktigaste tror jag är att försöka, även om det är lättare sagt än gjort, att skaka bort känslan av totalt elände och försöka förstå att vi börjar morgondagen på noll.

– Vi har sex poäng att slåss om, klarar vi att gå nyktert in i det, då har vi goda chanser.

"Allt kan hända"

Jesper Nielsen påpekar samtidigt nästa motståndare, Slovenien, är ett lag som Sverige vunnit mot de senaste gångerna.

– Och Polen har ju inte sett så starka ut som de har gjort innan heller. Allt kan hända, säger han.

TT: Vad sade ni till varandra efteråt?

– Att vi har allt i egna händer och det är bara att bryta ihop och komma igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset