Som en del av en marknadsföringskampanj menar skaparna bakom spelet Cards against humanity att de köpt en bit land vid gränsen mellan USA och Mexiko. Företaget menar att de nu kommer att försöka göra det så svårt som möjligt för USA:s president Donald Trump att bygga den mur över gränsen till Mexiko som han lovat att göra.

 

Företaget bakom det populära kortspelet Cards against humanity vill stoppa USA:s president Donald Trumps planer på att bygga en mur mellan USA och Mexiko. Detta genom att köpa en bit land på gränsen. Det skriver företaget på sin webbsida.

LÄS MER:Hon vill köpa Twitter – för att stänga av Donald Trump

”Vi har köpt en bit oanvänd mark längs gränsen och anlitat en advokatbyrå specialiserad på expropriation för att säkerställa att det kommer krävas så mycket tid och pengar som möjligt för att bygga muren”, skriver man på kampanjwebbsidan Cards against humanity saves America.

Landköpet är en del av en kampanj där personer uppmanas att donera 15 amerikanska dollar till företaget för att få ta del av sex överraskningar. Företaget har inte specificerat var marken de köpt ligger, men menar att de som donerar till kampanjen kommer att få en karta över området.

Företaget bakom spelet Cards against humanity har tidigare gjort sig känt för sina marknadsföringsstunt. Bland annat kunde privatpersoner under black friday 2015 betala fem dollar till företaget, utan att få någonting som helst i utbyte, ett erbjudande över 11 000 personer nappade på.

Som en del i sin valkampanj som påbörjades 2015 lovade Donald Trump att bygga en mur som sträcker sig längs USA:s södra gräns. Muren är fortfarande på prototypstadiet.

LÄS MER:Nej, den här bilden visar inte Donald Trump med Ku klux klan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Donald Trump