Mannen var spermadonator på en spermabank i USA. Bilderna har ingenting med artikeln att göra.
Mannen var spermadonator på en spermabank i USA. Bilderna har ingenting med artikeln att göra.

En 39-årig amerikansk man som är far till fler än 30 barn genom spermadonation ska ha erkänt att han ljugit för spermabanken om sin bakgrund, säger polisen. Flera medier, bland andra CBC och People, skriver att mannen dök upp på en polisstation och gick fram till en polis på parkeringsplatsen för att berätta att han har begått bedrägeri.

Spermabanken Xytex i Georgia, USA, har tidigare i år fått flera stämningar emot sig från familjer från USA, Kanada och Storbritannien. Familjerna känner sig vilseledda kring deras spermadonators medicinska och sociala bakgrund. I stämningsansökningarna hävdar de att mannen har psykiska sjukdomar och ett kriminellt förflutet. De menar att informationen han fyllt i inte har ifrågasatts eller kontrollerats av någon på Xytex. 

LÄS MER: "Sperma slängs om ensamstående inte får donatorns samtycke"

Nu erkänner mannen att han har ljugit, enligt polisen.

– En man kom fram till mig på parkeringsplatsen och sa att han begått bedrägeri. Han informerade mig om att han hade förfalskat pappersarbete för en spermabank, Xytex, skriver en polis i rapporten.

Mannen har i nuläget inte åtalats för något brott, enligt polisen. På sin profil på företagets hemsida ska det ha stått att han har en IQ på 160 – samma som Albert Einstein. Det ska också ha stått om flera utbildningar han gått och att han är helt frisk utan psykiska sjukdomar. 

LÄS MER: "Blev gravid med stulen sperma"

Mannen, som i själva verket ska ha hoppat av college, ville vara en anonym donator men blev identifierad 2014. Det är efter det som tio par har stämt spermaföretaget för att de ska ha gett dem felaktig information om donatorn. Anklagelserna mot Xytex har inte bevisats i domstol, och företaget står fast vid att de inte har gjort något fel.

I stämningsansökningarna påstår man att mannen har haft en bipolär sjukdom, narcissistisk personlighetsstörning och schizofreni, skriver People och CBC. En polisutredning pågår i ärendet. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset