Spice Girls återförenas, den här gången utan Victoria Beckham.
Spice Girls återförenas, den här gången utan Victoria Beckham.

I samband med att Spice Girls återförenas säljer de t-shirts med texten ”#Iwannabeaspicegirl”, för att dra in pengar till ett välgörenhetsprojekt om jämställdhet. Nu visar det sig att t-shirtarna sys av anställda i en fabrik i Bangladesh under omänskliga förhållanden, skriver The Guardian.

När det stod klart att fyra av fem Spice Girls-medlemmar ska återförenas och åka ut på en återföreningsturné i vår bestämde de sig för att vara en del av ett jämställdsprojekt med organisationen Comic Relief som verkar för att öka jämställdhet för kvinnor. T-shirtarna, som det står ”#Iwannabeaspicegirl” på, säljs för 24,99 dollar, cirka 225 svenska kronor.

Nu visar det sig att t-shirtarna tillverkas i en fabrik i Bangladesh, där de anställda jobbar under slavliknande förhållanden med låga löner, långa dagar och övertidsjobb och tvång om att jobba när de är sjuka och med ouppnåeliga krav, så som att sy 2000 plagg per dag, skriver The Guardian, som har besökt platsen och pratat med kvinnliga anställda.

Spice Girls säger i ett uttalande via en talesperson till The Guardian att de är ”djupt chockade och bestörta” över uppgifterna i artikeln, och att de kommer att finansiera en utredning av fabrikens arbetsvillkor. De menar att de hade försäkrat sig om att t-shirtarna skulle tillverkas på ett etiskt sätt, och att tillverkaren har ändrats utan deras vetskap.

LÄS MER: ”Spice Girls åker på turné utan Beckham”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset